ZAŠTO DA POSETITE BEOGRAD?

Datum: 25-05-2017

O Beogradu, glavnom gradu Srbije, može se reći mnogo ili malo, jer ponekad je čak i to dovoljno. Ipak, za one koji posećuju Beograd prvi put odvojićemo nekoliko zanimljivih i interesantnih činjenica o tome zašto ga posetiti i kako ga upoznati na pravi način.

Oni koji su ga već upoznali, kažu da se u Beograd uvek rado vraćaju, ili čak se u njega i zaljubljuju na prvi pogled. Što bi rekao jedan pesnik o Beogradu: „Nisam znao da se mogu zaljubiti u jedan grad“, pa eto očigledno je da možete. Upravo to će vam se i desiti ako ga budete posetili. Ovaj neverovatan grad, zarobiće vas svojim šarmom, ljupkošću, kontrastu, gostoljubivosti njegovih meštana… Uživaćete u njegovoj neobičnoj arhitekturi koja će vas svojom raznolikošću voditi kroz razne periode istorije, što znači da ćete često zateći sebe da putujete kroz vreme, jer će vam ovaj grad, dok hodate njegovim ulicama, pričati priču. Duh Beograda je nešto o čemu će vam njegovi meštani rado pričati. Neposredni i raspoloženi za zabavu, mnogi Beograđani će tvrditi da su pravi hedonisti, da znaju sve o dobroj hrani, vinu, muzici, a mnogi to zaista i jesu. Beograđani se raduju svemu i svačemu, prijatnim razgovorima i dugim šetnjama, ispijanju jutarnje kafe, neradnim danima…Vole da su u pokretu i zbog toga su ulice, šetališta, kafići, restorani, prodavnice uvek pune ljudi. I tako upoznate Beograd, upoznajući Beograđane. Još jedan od razloga zašto posetiti Beograd jeste njegova istorija, koja je prebogata i veoma zanimljiva naročito turistima. Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi, pa je samim tim prošao kroz ruke mnogih vladara, a rušen je do temelja čak 44 puta. Prolazeći njegovim ulicama možete videti ostatke iz rimskog i turskog perioda, koje presecaju građevine iz komunističkog doba zajedno sa velelepnim modernim zdanjima, a Beograd je upravo to, spoj tradicionalnog i modernog, mesto gde se prepliću prošlost i sadašnjost. Prođite kroz Terazije, zavirite u boemski deo Skadarlije, uživajte u velelepnosti hrama Svetog Save i naravno posetite nezaobilazni Kalemegdan odakle možete posmatrati fantastičan zalazak sunca na ušću Save u Dunav.

Osim svoje istorije, i fantastičnih građevina Beograd važi i za prestonicu Evrope kada je reč o dobrom provodu. Festivali, koncerti, manifestacije, nezaobilazna su događanja, naročito tokom letnjeg perioda. Uvek ćete imati šta da radite i nikako vam neće biti dosadno, jer ta reč ne postoji u rečniku Beograđana. Međunarodni filmski festival (FEST), Beogradski letnji festival (BELEF), Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), Beogradski festival piva (BEER FEST), samo su neke od manifestacija koje vam ovaj grad nudi.
Beogradski život je zaljubljivanje i avantura, izlasci, sastanci i rastanci, romantika i patetika, žurba kroz saobraćajnu gužvu. Beograd je grad mladosti i mladih. Jedno je sigurno, neće vas ostaviti ravnodušnim, posetite ga, i otkrijte zašto ponosno nosi titulu „Večitog grada“. Ako odlučite da posetite ovaj izuzetan grad naša preporuka za vaš smeštaj je jedan od naših novih apartmana Grand, koji se nalazi u užem centru i idealan je za smeštaj većih grupa gostiju.