Skadarlija domaćin Šeširijade 2016.

Datum: 29-06-2016

Šeširijada se organizuje treći put zaredom i ima sve predispozicije da postane tradicionalna beogradska manifestacija. U organizaciji Društva Skadarlija, a uz podršku Turističke organizacije Beograda održaće se treći po redu Festival šešira, poznat kao Šeširijada, 16. jula 2016. godine u Skadarliji.
Program će otvoriti defile učesnika sa početkom u 17h, a nakon toga sledi bogat kulturno-umetnički program. U okviru ove manifestacije biće organizovan izložbeno-prodajni bazar šešira i suvenira.

Šeširijada 2016 - Skadarlija

Šeširijada 2016 – Skadarlija

Program Šeširijade 2016 – Skadarlija

Kulturno-umetnički program počinje od 19h u Kući Đure Jakšića, gde se oganizuje Veče poezije Mome Nikolića. Moma je trenutno jedini aktivni tamburaš sa Pertovaradina. Svi posetioci će moći da uživaju u zvucima Momine tambure na platou ispred kuće Đure Jakšiće, gde će poznati tamburaš prirediti Tamburaško skadarlijsko veče.

Za sve posetioce obezbeđena je prikladna zakuska, zabavna lutrija, kao i posebne nagradne igre.
Program će biti završen izborom šešira u kategorijama: muški, ženski, dečiji, najbolji starogradski, diplomatski, poslovni, najmanji i najveći šešir.

Izbor šešira - Skadarlija

Izbor šešira – Skadarlija

Šešire će ocenjivati žiri sa našim poznatim umetnicima, u sastavu: Rade Šerbedžija, Zvonko Bogdan, Isidora Bjelica, Rada Đuričin, Vjera Mujović, Toma Kuruzović i Petar Božović. Predsednik žirija biće zvazda večeri Moma Nikolić.

Društvo Skadarlija i Turistička organizacija Beograda pozivaju Beograđane i goste srpske prestonice da 16. jula posete festival Šeširijadu u omiljenoj letnjoj gradskoj destinaciji, Skadarliji.

Na Šeširijadu su dobrodošli svi proizvođači šešira iz zemlje i inostranstva, kao i stručnjaci iz oblasti mode. Organizatori su istakli da su takođe dobrodošli i proizvođači piva, vina, kolača, peciva i slatkiša.
Dođite da uživamo u zvucima starogradske muzike, da degustiramo tradicionalna jela i pića i da uživamo u kreacijama poznatih šeširdžija u Skadarliji, pozntoj po dobrom provodu.

Za sve goste koji nisu iz Beograda preporučujemo naš dobro poznat apartman Skadarlija. Opustite se u ovoj predivnoj manifestaciji i ne morate da brinete kako da se prebacite do smeštaja nakon popijene koje čašice više.