Noć muzeja 2016.

Datum: 27-04-2016

Trinaestu godinu zaredom Beograd organizuje spektakularnu Noć muzeja u okviru Evropske Noći muzeja, čije je sedište u Parizu. Ovaj događaj je najavljen za 21. maj 2016. sa početkom programa od 17h. Posetioci će moći da uživaju u prijatnoj majskoj noći i da razgledaju postavke sve do 1h posle ponoći.
Manifestacija otvara vrata mnogobrojnih muzeja u Beogradu, gde će biti prezentovan i najbogatiji program. U toku ove prolećne večeri organizatori pripremaju raznolik program koji će zadovoljiti očekivanja najrazličitijih ukusa.
Gradovi koji učestvuju u ovom kulturnom događaju, pored Beograda su: Šabac, Ćuprija, Obrenovac, Pančevo, Kosovska Mitrovica, Bečej i Kragujevac. Posetioce očekuje oko 250 različitih dešavanja širom Srbije.

Noć muzeja, Beograd

Noć muzeja, Beograd

Program Noć muzeja 2016. u Beogradu

-Izložba koja na savremen način istražuje priče devojačkih škrinja
-Ljubitelji filma će moći proći kroz istoriju ove umetnosti iz ugla najpoznatijih filmskih plavuša
-Postavka najpopularnijih italijanskih dvotočkaša
-Premijera Teslinih revolucionarnih izuma povezanih sa medicinom i lečenjem
-Specijalna postavka koja obeležava vek od povlačenja i boravka srpske vojske na Krfu
-Aktuelnije dečje ture u Dečjjem paviljonu.
Stogodišnjica smrti Petra Kočića, našeg čuvenog pisca u Doktorovoj kuli, najstarijoj psihijatrijskoj bolnici na Balkanu, kako su je u to vreme zvali „Dom za s uma sišavše“.

Noć muzeja 2016.

Noć muzeja 2016.

Savetujemo vam da na vreme planirate koje sadržaje želite da vidite i da u skladu sa tim organizujete svoju rutu kretanja tokom ove majske noći.

Ukoliko niste iz Beograda, naš savet je da odsednete u nekom od apartmana koji se nalaze u strogom centru grada. Tako će vam biti zgodno da se vratite u smeštaj nakon napornog obilaska, a apartmani koje imamo u ponudi će sigurno ispuniti i najzahtevnije ukuse. Iz ponude izdvajamo: Premier apartman, Superior aprtman i Premium apartman.

Prijatelj Noći muzeja je MTS, koja je sponzor manifestacije 11. put za redom. Već tradicionalni sponzori i podrška su: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, kompanija Coca-Cola, IDEA, Alpha Bank i štamparija Grafix.