Beogradski manifest 2016

Datum: 18-05-2016

Beogradski manifest je jedinstven događaj koji će predstaviti najbolje manifestacije i turističke destinacije iz Srbije i regiona. Manifest će se održati 27 – 29.05. na Kalemegdanu, gde će posetiocima biti prikazani festivali balona, vatrometa, tradicionalne hrane, bioskop na otvorenom i brojni koncerti.

Beogradski manifest - baloni

Beogradski manifest – baloni

Beogradski manifest-program:

U zabavnom delu programa, posetioci će moći da vide i čuju naše popularne muzičke izvođače, atraktivne plesne programe i šarene karnevalske povorke, kao i najnovija filmska ostvarenja koja će biti prikazani na filmskom festivalu. Muzički program obuhvata preko 40 koncerata, a neki od izvođača koji nastupaju su: Viva Vox, Neverne bebe, Garavi sokak, Frajle, Atomsko sklonište, Kerber i Balkanika.

Mališane na manifestu očekuje takođe bogat i zanimljiv program, pozorišne predstave, nastupi dečijih horova, jahanje konja i brojne radionice i igrice osmišljene za najmlađe posetioce.

Poseban akcenat je stavljen na gastronomsku prezentaciju poznatih i manje poznatih specijaliteta koji tradicionalno potiču iz Srbije i regiona. Posetioci manifesta će imati priliku da uživaju u tradicionalnoj hrani, koju će na licu mesta spremati majstori kuvanja, javne ličnosti i šampioni u svojim kategorijama.

Velike svetske atrakcije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim poput Festivala balona i Festivala vatrometa, očekuju najveću posetu.

Beogradski manifest - jahanje

Beogradski manifest – jahanje

Beogradski manifest traje tri dana. Ulaznice za sve dane koštaju 999 dinara, dnevne 350 dinara, a ulaz za decu do 10 godina je slobodan.
Beogradski manifest se održava krajem maja, po ugledu na velike svetske metropole, kad turusti planiraju odmore za narednu godinu. Procena je da će atraktivni sadržaji, jedinstvena lokacija i idealan termin održavanja, praćeni prethodnim uspehom i velikom promotivnom kampanjom privući na festival preko sto hiljada posetilaca.

Ako ste i vi jedan od posetilaca iz unitrašnjosti ili regiona koji dolazi da uživa u ovoj čarobnoj manifestaciji, predlažemo da odsednete u nekom od naših udobnih apartmana u centru grada: Kroko, Lux i Superior apartman. Apartmani imaju obezeđen parking, tako da vam prevoz neće trebati.