BEOGRADSKI BEER FEST 2017

Datum: 01-08-2017

Popularna letnja manifestacija Belgrade Beer Fest održaće se ove godine od 16. do 20. avgusta na Ušću.

Prošlogodišnji Belgrade Beer Fest, četrnaesti po redu, posetilo je oko 480.000 ljudi. Ovaj festival je još jednom pokazao da je magičan i da ni kiša ne može uticati da stotine hiljada ljudi dođe na Ušće i uživa u više od 40 koncerata svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda, a sve to začinjeno sa više od 100 vrsta pivskih ukusa.
Belgrade Beer Fest je po prosečnoj poseti najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi. Za 5 dana koliko traje, Festival poseti preko 500.000 ljudi. Ovakvu posećenost Festival ima zahvaljujući svojim osnovnim principima – besplatnom ulazu, izuzetnom muzičkom programu i širokoj ponudi domaćih i inostranih pivskih brendova.
Belgrade Beer Fest je osnovan 2003. godine. Za četrnaest godina postojanja 7.680.000 posetilaca moglo je da vidi više od 600 muzičkih nastupa, degustira preko 330 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama.

Festival je dobio mnogobrojna priznanja. Među njima je preporuka britanskog lista The Independent, koji je Belgrade Beer Fest 2005. godine uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti. Profesor Dennis Wilcox, u svojoj knjizi „PR Strategies and Tactics“ koja se koristi na preko 350 univerziteta širom planete, naveo je Belgrade Beer Fest kao pozitivan primer marketinga i PR kampanje. Povodom velike društvene kampanje „Biram da recikliram“, čiji su ciljevi bili da se ojača ekološka svest građana i kupe reciklažni kontejneri za beogradske škole, Festival je od marketinškog časopisa „Taboo“ dobio 2009. godine nagradu za marketinški događaj godine.

Belgrade Beer Fest se zahvaljujući svemu ovome etablirao kao jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude Srbije, te kao brend koji radi na promovisanju zemlje i jačanju njenog imidža.
Na to ukazuje i nagrada „Najbolje iz Srbije“ koju je festivalsko izdanje iz 2014. godine dobilo u kategoriji „Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije“.

Akciju „Najbolje iz Srbije“ počevši od 2004. godine organizuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Privredna Komora Srbije i dnevni ekonomski list Privredni pregled, sa ciljem da se promovišu najbolji robni i korporativni brendovi na tržištu Republike Srbije.

MUZIČKI PROGRAM

Pored brojnih novina Belgrade Beer Fest u godini jubileja predstaviće i najpopularnije izvođače sa ovih prostora: Van Gogh, S.A.R.S, Kiril Džajkovski, Atheist Rap…
Uz veliki vatromet, jubilarni 15. Belgrade Beer Fest otvoriće Van Gogh. Bend koji je više od tri decenije na muzičkoj sceni, ovog leta na Ušću, prirediće odličnu zabavu i vrhunski doživljaj za brojne fanove iz celog regiona.

Ljubitelje domaćeg zvuka će svakako obradovati koncert legendi srpske rok scene Riblje Čorbe.
Za uspeh i razvoj festivala svih ovih godina je izuzetno značajna podrška Grada Beograda, Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Turističke organizacije Beograda, koji prepoznaju doprinos festivala pozicioniranju Srbije i Beograda na turističkoj mapi Evrope.

Kao uvod u ovogodišnju manifestaciju, tokom celog leta biće organizovano niz događaja, gde će posetioci moći da se bolje upoznaju sa sadržajima ovogodišnjeg festivala, a na samom festivalu će biti organizovana i Prva međunarodna razmena pivskih suvenira, gde će posetioci moći da vide najzanimljivije kolekcije iz čitavog sveta. Naime, u saradnji sa Udruženjem srpskih kolekcionara na Ušću će se okupiti kolekcionari iz preko 20 zemalja, koji će sigurno poneti pozitivne utiske iz Srbije i narednih godina doći u još većem broju. Za vaš ugodan boravak preporučujemo vam naš apartman King, koji se nalazi u samom centru Beograda.