Narodni muzej – cena ulaznica i radno vreme

Datum: 09-07-2018

narodni muzej cena ulaznica

Otvaranje Narodnog muzeja posle 15 godina rekonstrukcije je događaj od neprocenjivog značaja za kulturu u Srbiji. Zajedno sa rekonstrukcijom Muzeja savremene umetnosti, reč je o kapitalnom projektu koji je bio usmeren paralelno na očuvanje muzejskih kolekcija i na rekonstrukciju samih zgrada. Veliki deo Beograđana i gostiju glavnog grada posetiće narednih meseci Narodni muzej, ali i pored mogućih gužvi naš je savet da što pre posetite muzej, budući da se u njemu čuva neprocenjivo kulturno blago.

Cena ulaznica

Cena ulaznica zavisi od toga koja je izložba aktuelna. Cena karte za stalnu postavku je 300 dinara, dok je cena ulaznice za tematsku izložbu 500 dinara. Svi članovi porodice plaćaju samo jednu kartu za stalnu postavku (300 dinara), bez obzira na broj članova! Ako dolazite sami ili sa prijateljima, u većini slučajeva najbolje je kupiti kartu od 600 dinara koja omogućava da pogledate istovremeno i stalnu postavku i trenutnu tematsku izložbu.

Za istih 600 dinara možete kupiti dnevnu ulaznicu za Narodni muzej, Muzej Vuka i Dositeja i Galeriju fresaka. Sve muzeje morate obići istog dana, i ako odvojite dovoljno vremena, to je opcija koja je definitivno najbolja, posebno za prvu posetu.

Učenici, studenti i penzioneri plaćaju ulaznicu samo 150 dinara. Ulaz je besplatan za mnoge kategorije posetilaca, uključujući osobe sa invaliditetom, profesore koji dolaze sa grupom učenika, studente nekoliko društvenih fakulteta i druge. Takođe je moguće kupiti i godišnje VIP kartice koje omogućavaju besplatan ulaz.

Stalna postavka

Stalna postavka Narodnog muzeja zauzima prizemlje, prvi i drugi sprat, a obuhvata kombinaciju eksponata od istorijske i umetničke vrednosti. U prizemlju je postavljena zbirka predmeta iz praistorije i antike, zaključno sa rimskim periodom. Na prvom spratu smešteni su eksponati koji potiču iz srednjeg veka, poput ikona, nakita i drugih, kao i slike iz 18. i 19. veka, dok su na drugom spratu slike i skulpture novijeg datuma (20. vek).

Radno vreme muzeja

Narodni muzej zatvoren je ponedeljkom, dok utorkom, sredom, petkom i nedeljom radi od 10 do 18 sati. Četvrtkom i subotom otvara se i zatvara kasnije, pa je tada radno vreme od 12 do 20 sati.

Sky apartmani pozivaju vas da obavezno posetite Narodni muzej, što je posebno lako ako ste smešteni u našim apartmanima, koji su locirani u samom cenutru grada. Najinteresantnije tematske izložbe najavićemo pravovremeno na našem blogu.

Slike svetskih majstora u Narodnom muzeju

Foto: Ivan Ćirić