Zabava u Beogradu: “Marakana“ tura

crvena-zvezda-stadion
Fudbalski stadion “Crvena Zvezda”, koji je u narodu poznatiji pod imenom srpska “Marakana”, jedan je od najpoznatijih u svetu i neosporno fudbalski stadion najluđe atmosfere. Beogradska “Crvena Zvezda” osvojila je Ligu šampiona 1991, a ekipa igra i kao srpski nacionalni tim. SKY apartmani organizovali su za sve svoje posetioce i strastvene ljubitelje fudbala jedinstveni obilazak ovog muzeja fudbala, kojima će biti omogućeno da vide iza grandiozne scene stadiona, gde se fudbal tretira kao religija već generacijama.

Dom fudbalskog kluba “Crvena Zvezda” nalazi se u ulici Ljutice Bogdana na broju 1a, nedaleko od centra grada, gde se nalaze svi SKY apartmani, ali prevoz je obezbeđen svakako. Velelepni sportski objekat, jedan od najvećih na Balkanu, svedok je višedecenijskih uspeha i trijumfa „Crvene zvezde“.

„Marakana“ tura obuhvata sledećih devet lokacija: restriktivni deo – ulaz, pomoćne terene i svlačionice, tunel, teren i atletsku stazu, zapadnu tribinu, medija centar, muzej, VIP galeriju i „Red kafe“, te i „Red star šop“.

Ono što je zanimljivo je da je 27. decembra 1959. godine “Crvena Zvezda” odigrala poslednju utakmicu na svom starom stadionu. Sa njim je otišao i deo fudbalske istorije. Na tom igralištu Moša Marjanović je dao gol Zamori, savladan je Planička, a posle Drugog svetskog rata odigrane su mnoge lepe i uzbudljive utakmice. Kapije novog „fudbalskog hrama“ zvanično su prvi put otvorene 1. septembra 1963. godine, na utakmici koju je “Zvezda” igrala sa Rijekom.

Zbog svoje grandioznosti i velikog kapaciteta, navijači su sa pravom stadion poredili sa tada najvećim na svetu – „Marakanom“ u Rio de Žaneiru. Od tih dana, pa sve do danas, to ime je ostalo sastavni deo priče o “Crvenoj Zvezdi”, a stadion je postao sinonim uspeha i pobeda. Svi gosti SKY apartmana koji su strastveni obožavaoci fudbala dobrodošli su da se upuste u avanturu obilaska!

Posetiocima je omogućen vodič i prevodilac, ulaz na stadion i prevoz, a sve to ulazi u cenu od 45 € po osobi. Poseta stadionu traje oko 3 sata, minimum osoba koje se mogu prijaviti je 3, a maksimum 50.