SAJAM KNJIGA U BEOGRADU POD SLOGANOM „VREME JE ZA KNJIGU“

Datum: 19-10-2014

Na ovom sajmu, koji će biti održan od 26. oktobra do 2. novembra biće predstavljeno više od 450 direktnih izlagača, od toga za sada 33 izlagača iz inostranstva. Počasni gost ovogodišnje manifestacije je Narodna Republika Kina, čiji će se štand nalaziti na počasnom mestu, u hali 2a, gde će Kina prezentovati svoju bogatu kulturu, književnost i izdavačku produkciju.

Pored Kine, učestvovaće i izdavači iz: Francuske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Irana, Crne Gore, Japana, Belorusije, Grčke, Hrvatske, Velike Britanije, Holandije, Rusije, Austrije, Španije, Nemačke, Angole i Indije, koja će, kao počasni gost narednog Sajma knjiga, posebno predstaviti svoju književnost i kulturu.

knjigesajamTokom trajanja Sajma će kroz tribine, okrugle stolove i izložbe biti fokusirana tri jubileja – 200 godina od objavljivanja prvih dela Vuka Karadžića „Narodna pesnarica“ i „Pismenica“, 150 godina od rođenja Branislava Nušića i 100 godina od izbijanja Prvog svetskog rata. Velika atrakcija ovogodišnjeg sajma će biti i pojavljivanje jednog od najpoznatijih svetskih pisaca, Tonija Parsonsa, kao gosta “Laguninog štanda”, koji promoviše svoj novi roman o serijskom ubici, pod nazivom “Jedan po jedan”.

Kao i svake godine, program ove manifestacije će upotpuniti Školski i Porodični dani, i dodela nagrada i počasnog priznanja „Dositej Obradović“, koje se uručuje stranom izdavaču za doprinos u objavljivanju i promociji srpske književnosti. Sky apartmani vam nude smeštaj u blizini Beogradskog Sajma do kog možete lako doći prevozom ili automobilom.