Predstavljen master plan „Beograda na vodi“

Datum: 27-06-2014

U zgradi Geozavoda, čije je renoviranje prvi korak u potpunoj transformaciji savskog priobalja, u petak 27. juna predstavljen je master plan projekta „Beograd na vodi“.

U prvoj fazi izgradnje biće podignuta kula i četiri okolne zgrade, kao i šoping mol, u šta će biti uloženo oko milijardu evra. Najavljeno je da će tokom 2016. godine Beograđani već moći da posete kulu i ugostiteljske objekte koji će biti izgrađeni u okolini. Ceo prostor će biti kombinacija poslovne četvrti, stanova, hotela, centralnog parka, obale, transportnog sistema, parkinga, obrazovnih institucija, pristaništa i drugih sadržaja.

Arapski partner, kompanija „Igl hils“, uložiće 3,1 milijardu dolara u projekat na desnoj obali Save, u Savskom amfiteatru, i kako je najavljivano, izgraditi oko dva miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora. Očekuje se da prvi radovi počnu u narednoj građevinskoj sezoni, odnosno u februaru ili martu 2015. godine.

Beograđani i gosti Beograda mogu da vide maketu u zgradi Beogradske zadruge, kao i da se lično upoznaju sa detaljima izgradnje, a do Geozavoda ćete brzo stići kad iznajmite jedan od naših apartmana.

Foto: Tanjug.