Parni valjak na Tašmajdanu 24.juna

Datum: 06-06-2017

Jedan od legendarnih i najpopularnijih bendova sa ovih prostora Parni Valjak će 24. juna održati koncert na Stadionu Tašmajdan.

Parni Valjak je započeo obeležavanje 40 godina rada rasprodatim koncertima u Beogradu i tokom cele prošle godine nisu se zaustavili – sve arene, hale i sale širom regiona i Evrope bile su rasprodate. Tako je proslava dugogodišnje uspešne karijere i uspeh akustičnih koncerata prerastao u koncertnu turneju „2u1“, gde će publika čuti dva koncerta u jednom – akustični i električni – a koje prati veoma zahtevna produkcija svetskih razmera.

Višedecenijsko iskustvo učinilo je da bend svira bolje nego ikada, a na sceni vlada ista ona energija i žar kao na samim počecima njihove muzičke karijere. I dalje su ludo zaljubljeni u svoju publiku, koja im to vraća na najbolji mogući način. Parni Valjak je zagrebački rok sastav osnovan 1975. godine u Zagrebu. Još uvek je aktivan, iako je pravio pauzu 1988. godine, a zatim bio rasformiran u periodu od 2005. do 2009. godine. U prvoj godini svog postojanja, grupa je imala 154 nastupa, a prvi je bio na koncertu održanom 29.novembra 1975. godine u beogradskoj hali Pionir, gde su nastupili sa Oliverom Mandićem i YU grupom, i bili najavljeni kao Grupa 220, koja se u to vreme raspala, zbog čega su svirali pod imenom Parni Valjak.
Naziv grupe je predložio Zlatko Miksić, prema prvoj pesmi koju su uvežbali da sviraju kao novi bend. Bila je to pesma „Ja sam parni valjak“ koju je Hasanefendić napisao dok je još bio član Grupe 220. Svoj prvi studijski album, „Dođite na show!“, izdali su 1976. godine. Sa njega su se, kao hitovi, izdvojile pesme „Predstavi je kraj“ i „Prevela me mala žednog preko vode“. Drugi album objavljen je pod nazivom „Glavom kroz zid“ 1977. godine, sa hitovima „Lutka za bal“ i „Kravata oko vrata“ (buntovnik bez razloga). Ulaznice za trosatni koncert „2u1“ će moći da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima, Gigs Tixa, DD Tickets i u WinWin radnjama počev od 12.aprila. Cena ulaznica će se, zavisno od datuma kupovine i kategorije, kretati od 1.400 do 2.800 dinara. Za vaš ugodan boravak u Beogradu naša preporuka je lepo uređen i na dobroj lokaciji apartman Sky.