Odličan provod u Noći muzeja

Datum: 15-05-2014

XI Noć muzeja biće održana 17. maja 2014. godine u 76 gradova i mesta Srbije, u 362 institucije kulture, sa ukupno 608 dešavanja. Istog dana Noć muzeja će biti održana i u više od 40 zemalja širom Evrope. U Beogradu nas očekuje vesela i edukativna noć u sklopu 118 dešavanja – izložbi, radionica, koncerata i performansa. Beograđani i svi koji se zadese u Beogradu u vreme Noći muzeja znaju da je ovo noć u kojoj Beograd ne spava i da se gužve na ulicama i u prevozu mogu videti i nakon ponoći.

Ove godine će se prvi put predstaviti i Dečja tura (od 18 do 22h) na 14 lokacija. Interesantne postavke su svakako priče o apotekama sa početka veka , zbirke šešira i pravljenje predmeta od starih, odbačenih stvari i još mnoštvo zanimljivih događaja. Posebno se  preporučuje ljubiteljima muzeja da posete zgradu Jadransko – podunavske banke, koja će za vođene posete biti prvi put otvorena. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, a cena je 400 RSD pre same manifestacije, ili 450 RSD na dan manifestacije. Ulaznica za Noć muzeja će važiti kao putna isprava na svim linijama gradskog prevoza od 17 do 24 časova.

Ukoliko ste odlučili da posetite baš beogradsku Noć muzeja (a sigurni smo da može parirati i evropskim manifestacijama), Sky apartmani Vam nude smeštaj u svim delovima grada, te ćete lako moći da se organizujete i započnete svoju muzejsku turu čim izađete iz apartmana.

NAPOMENA: Noć muzeja u Srbiji odložena je do daljnjeg zbog novonastale situacije u zemlji, i katastrofalnih poplava koje su pogodile razne regione na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.