UEFA Liga Evrope

Datum: 04-09-2015

Upravni odbor je konstatovao da je plasmanom u plej-of Lige šampiona, prvim posle pet godina, ostvaren značajan uspeh za FK Partizan. Nastavak takmičenja u grupnoj fazi Lige Evrope, u kojoj je naš klub ponovo jedini predstavnik srpskog fudbala, predstavlja priliku da se protiv renomiranih protivnika iskaže talenat i kvalitet naših igrača.

Treneri AZ Alkmara, Atletik Bilbaa i Augsburga složili su se u oceni da je L grupa Lige Evrope, u kojoj će igrati Partizan, veoma kvalitetna i ujednačena.

Fudbaleri Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope sastaće se Atletik Bilbaom, AZ Alkmarom i Augsburgom, odlučeno je žrebom u Monte Karlu.

– Najvažnije je da se nalazimo u grupnoj fazi Lige Evrope, ovo su lepi trenuci za klub. Biće sjajno igrati protiv Atletik Bilbaa, koji ima veoma jak tim. Ništa slabiji nisu Partizan i Augsburg, biće teško, ali imamo šanse – rekao je trener AZ Alkmara Džon van der Brom.

Njegov kolega sa klupe Bilbaa Ernersto Valverde ističe da je optimista oko plasmana u narednu rundu evropskog takmičenja.

– Nalazimo se u veoma teškoj grupi, sa velikim imenima iz najjačih liga Evrope. Još uvek ne poznajemo dovoljno dobro rivale iz grupe, ali ubrzo ćemo saznati više o njima. Cilj nam je da se plasiramo dalje – izjavio je Valverde.

Zadovoljan žrebom bio je i trener nemačkog tima Tomas Vancerl.

– Dobili smo tri veoma zanimljiva protivnika i biće uzbudljivo igrati protiv njih. Kao što smo napravili iznenađenje u Bundesligi, istom se nadamo i u Evropi. Želimo da osetimo novo iskustvo i takmičimo se u Ligi Evrope – zaključio je Vajncerl odmah posle žreba.

Upravni odbor je uverenja da posedujemo potencijal za nove pobede i uspehe u Evropi, kao i za nastavak trijumfalne serije u prvenstvu Srbije u kojem predstoji večiti derbi. Uspešni nastupi u UEFA takmičenjima uticali su i na poboljšanje finansijske situacije, koja je neuporedivo povoljnija nego početkom godine, tako da se očekuje pozitivno poslovanje u 2015. godini.

UEFA Liga Evrope – Partizan u epicentru

UEFA Liga Evrope

UEFA Liga Evrope

Takmičenje u Ligi Evrope počinje 17. septembra, a finale je zakazano za 18. maj na stadionu „Sent Jakob park“ u Bazelu.

Fudbalski klub Partizan sutra će pustiti u prodaju komplet ulaznica za utakmice u Ligi Evrope protiv AZ Alkmara, Atletik Bilbaa i Augsburga, saopšteno je na sajtu crno-belih.

Cene karata za sve tri utakmice za južnu i severnu tribinu koštaće 2.000 dinara, 3.600 za bočne delove istoka i zapada, 5.000 za centralne delove istoka i zapada i 40.000 za ložu. Ne propustite događaj sezone, nabavite karte na vreme i na vreme obezbedite svoj apartman.

Pojedinačne ulaznice moći će da se kupe po cenama 1.000, 1.800, 2.500 i 20.000 dinara.

Maksimalan broj kompleta po kupcu je četiri, uz obavezan lični dokument na uvid. Sezonske ulaznice za tribine ne važe za mečeve pod organizacijom Evropske fudbalske unije (UEFA), ali će vlasnici imati svoja rezervisana mesta prilikom kupovine.

Prodaja kompleta će se odvijati kontinuinirano sve do 15. septembra na blagajnama stadiona u Humskoj i „Ticketline-a“ – prodavnicama u Domu Sindikata i Trg Nikole Pašića.

Partizan će takmičenje u Grupnoj fazi Lige Evropa početi na svom terenu protiv AZ Alkmara 17. septembra, a u Beogradu dočekuju Bilbao 22. oktobra i Augsburg 10. decembra.