FESTIVAL NAUKE 2014

Datum: 24-11-2014

Najveći regionalni Festival nauke tradicionalno će biti održan od 4. do 7. decembra 2014. godine i dalje sa jasnom svrhom – da predstavi, objasni i promoviše nauku na način podjednako blizak i jasan svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

Tokom proteklih sedam godina srpski Festival nauke narastao je u najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope. Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.

Idejni tvorac, osnivač i organizator Festivala nauke je Umetničko – produkcijska grupa „Noć muzeja”, koja je osnovana 2004. godine u Beogradu.

Program ovogodišnjeg festivala je i više nego bogat i interesantan, sa ogledima iz oblasti kao što su fizika, astronomija, elektrotehnika, medicina, forenzika, matematike i druge.

Festival nauke podržavaju Ministarstvo prosvete i nauke, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, Rektorat Univerziteta u Beogradu, Centar za promociju nauke, brojne strane ambasade, kulturni centri i mnogi drugi.

Festivalske karte mogu se kupiti na EVENTIM prodajnim mestima.

Cena ulaznice je 450 dinara. Jedna ulaznica važi za jedan festivalski dan za dnevni program u Zepter Expo centru, Studentskom kulturnom centru i Galeriji Narodne banke Srbije. Deca do 5 godina starosti uz pratnju roditelja ne plaćaju ulaznicu.

Ukoliko Vam je potrebno prenoćište, SKY apartmani su obezbedili za Vas i tu mogućnost da budite u neposrednoj blizini Festivalskog kvarta u nekim od apartmana – City, Teatro, Tito, Rich.