Evroliga: Crvena zvezda – Unikaha

Datum: 19-01-2016

Crvena zvezda posle ubedljive pobede nad Metalcem u sjajnom raspoloženju čeka meč sa Unikahom.
Šampion Srbije je u susretu sa Valjevcima ostvario 15. pobedu u takmičenju jadranske lige i izjednačio se po skoru sa drugoplasiranom Cedevitom, od koje ima lošiji međusobni skor. šest kola pre kraja ligaškog dela takmičenja. Valjevce očekuje teška borba za opstanak.

Zvezda tim

Zvezda tim

Kada je najavljivao utakmicu Crvena zvezda – Metalac trener crveno-belih Dejan Radonjić tražio je od svojih momaka i pobedu i preokret u igri, koji će postaviti temelje za teške izazove koji predstoje. Ono što je trener crveno-belih tražio, to je i dobio – ubedljivu pobedu rezultatom 86:74 (22:11, 19:17, 23:20, 22:26), mogućnost da već u ranoj fazi utakmice u igru ukljiči i one najmlađe snage, ali i da testira i u delo sprovede određene taktičke ideje koje bi mogle da budu od velike koristi već protiv Unikahe u petak.

Izjava trenera Dejana Radonjića


“Zadovoljstvo zbog načina na koji radimo i želja je da tako nastavimo ne jenjava. Odnos mora da se drži u kontinuitetu da bi ekipa bila još bolja, kako bismo se što bolje pripremili za bitku za finalne mečeve. U susretu sa Metalcem smo ispunili naše zamisli. Održali smo dobar ritam dugo. U raspodeli minutaže smo malo posustali, ali smo i tada u finišu dobro odreagovali. Nastavljamo da treniramo i da se spremamo za kvalitetnog protivnika koji nam dolazi”, izjavio je trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić.

Sledeća utakmica košarkaše Crvene zvezde očekuje u petak u beogradskom hramu košarke, kada u okviru četvrtog kola Top16 faze Evrolige dočekuju Unikahu. Gosti iz Španije iz prethodne tri odigrane utakmice imaju skor 2-1, kao i Lokomotiva i Efes sa kojima dele pozicije 2-4 na tabeli, pa bi se Zvezda eventualnom pobedom izjednačila sa Špancima na tabeli grupe E. Za Unikahu nastupaju dvojica naših reprezentativaca, Nemanja Nedović i Stefan Marković, kao i publici u Pioniru dobro poznati DeMarcus „Admiral“ Nelson, koji je nastupao za crveno-bele u sezoni 2013-2014 sa velikim uspehom.

Crvena zvezda - Unikaha

Crvena zvezda – Unikaha

Ne propustite ovaj fantastičan duel Evrolige, a potom se možete uputiti ka nekom od najluđih mesta za noćni provod u Beogradu. Razervišite udoban i pristupačan smeštaj na vreme, da bi vaš izlet u potpunosti bio za prepričavanje. Neki od apartmana koje preporučujemo: Kroko studio i Premium apartman.