Crveno-beli na finalnom turniru Evrolige!

Datum: 11-05-2015

Juniori Crvene zvezde savladali su večitog rivala Partizan u finalnom meču kvalifikacionog turnira Evrolige u dvorani Basket Siti i biće u prilici da brane trofej osvojen prošle sezone – 51:73.

Zvezda je do prve osetnije prednosti došla u samoj završnici prve četvrtine, koju je okončala rezultatom 19:13, a večiti rival je i definitivno počeo da posustaje krajem drugog perioda, koji je okončao sa zaostatkom od devet poena razlike (31:40).

Nada mladih košarkaša Partizana ipak je potrajala do poslednjeg perioda, kada su crveno-beli na kvalitet i definitivno prelomili meč i došli do zaslužene pobede, ali i karte za turnir koji se igra u Madridu između 14. i 17. maja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Popović, koji je ubacio 14 poena u koš ljutog rivala, dok su dvocifreni bili još Aleksa Radanov (11 poena) i Vojislav Stojanović (10). Sa drufe straneMiloš Glišić je ubacio 15 poena, Slobodan Jovanović 12, dok je Mladen Armus postigao 10.

Crveno-beli su se tako pridružili vršnjacima Žalgirisa, Stelazura Akademije i Reala iz Madrida (domaćin), koji su već obezbedili plasman na finalni turnir.