Dorijan Grej

Restoran „Dorijan Grej“ smešten je na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu, u ulici Strahinjića Bana. Ova ulica je omiljeno mesto za one koji žele da vide i budu viđeni, a poznata je po senovitim baštama kafića i dinamičnom noćnom životu. Restoran „Dorijan Grej“ uspešno radi dugi niz godina i omiljeno je mesto svih koji uživaju u kvalitetnoj hrani i prijatnoj atmosferi.

Inovativni koncept grejanja koji restoran primenjuje, zasnovan na principu infracrvenog zagrevanja, čini baštu restorana idealnim mestom za uživanje čak i u hladnim danima. „Dorijan Grej“ je restoran koji je od samog početka postavio visoke standarde od izbora jela do njihove estetske prezentacije, a i dalje održava reputaciju mesta koje pojmu „internacionalna kuhinja“ daje svetsku širinu i autentičan kvalitet. Ljubitelji dobrog vina ga uvek rado posećuju jer se ovaj restoran može pohvaliti izuzetno respektabilnom vinskom kartom.
Prijatan i autentičan ambijent, diskretne sezonske promene menija, gostovanje egzotičnih kuhinja, slow food meni, uz postojeću ponudu jela sa menija, mame na ponovni dolazak. „Dorijan Grej“ spada u red najprestižnijih prestoničkih restorana, koji uvek imaju i umeju da ponude nešto novo, atraktivno i autentično. Potvrdu autentičnosti i kvaliteta svoje ponude, restoran „Dorijan Grej“ dobija svakodnevno, kako od turista koji posećuju našu zemlju, tako i od Beograđana koji znaju gde mogu da se opuste i zadovolje sva čula.

Mesto na kojem se nalazi, svakako je jedna od najlepših strana ovog restorana. Smešten je na Gornjem Dorćolu, simpatičnom delu starog Beograda znanom po senovitim ulicama, kafićima i njihovim baštama, kao i po dinamičnom noćnom životu. Često opisivan kao srce grada, Gornji Dorćol se nalazi tik do šoping zone oko Knez-Mihajlove ulice i do starog Kalemegdanskog parka sa beogradskom tvrđavom iza njega. Danas je Gornji Dorćol pretežno stambena četvrt dovoljno mirna za opuštenu jutarnju kafu, a dovoljno živa za još jedno piće kasno u noći. Ulica Strahinjića Bana omiljeno je mesto za one koji žele da vide i da budu viđeni, prava manekenska pista za sve u Beogradu koji se osećaju mladi i lepi. U blizini se nalazi naš apartman Centar, koji preporučujemo za vas.