Evropsko prvenstvo u veslanju

Datum: 23-05-2014

Davne 1932. Beograd je imao čast da na Savi, kod Sajma, ugosti seniorsku veslačku elitu iz Evrope, a danas, posle 82 godine, FISA je opet dala zeleno svetlo da se ovo prestižno takmičenje održi na jezeru Adi Ciganliji od 30. maja do 1. juna tekuće godine.

Uprkos poplavama prethodnih dana kakve se ne pamte u modernoj istoriji, po rečima generalnog sekretara VSS Nebojše Jevremovića, utvrđeno je da su dvogodišnje pripreme uspešno privedene kraju, tako da će se prvenstvo nesmetano održati po predviđenom planu. Ovom prilikom se očekuje rekordan broj selekcija, njih 40, a boje naše zemlje braniće šest posada – pet muških i jedna ženska, mada punom sastavu veslača nedostajaće neka imena poput Nikole Stojića i Nenada Beđika zbog povreda i bolesti. Predrag Peruničić, predsednik Organizacionog komiteta za Evropsko takmičenje u veslanju 2014, izrazio je zadovoljstvo na ukazanom poverenju i nadu da će svi učesnici i posetioci uživati ne samo u fer igri, nego i u neverovatnoj energiji i gostoprimstvu našeg naroda. Mi ovom prilikom, takođe, pozivamo sve da dođu na Adu i pruže podršku našim reprezentativcima.

Bilo da ste reprezentativac, trener ili vatreni navijač, Sky apartmani će pronaći idealan smeštaj za Vas tokom trajanja Evropskog prvenstva.